Friday, October 10, 2008

Bastun den sanna diskussionsplatsen

Igår var det dags för premier i bastun.

Det är där all politik börjar. På golvet utan kläder och där vi alla diskuterar skapade så som Gud ville. Ingen bättre ingen sämre.

Bengt Jonzon var nöjd över att alliansen skötte alla stolpskotten själva vilket spelar sossarna i händerna. Det var bara att lugnt sitta stilla och ta över makten vid nästa val.

Överutag av löner och bonusar är som han sa ett gissel för ett rättvisare samhälle och jag kan hålla med.
Orättvisor och nochalans mot hårt arbetande människor är en styggelse och sticker i ögonen när det inte finns några kronor till högre löner för arbetare.

Jag påminde om att Mona Sahlins uppgörelse med MP inte hade förankrats i rörelsen men det var lugnt sa Bengt. Det har dom tänkt på.
Dagens nyhets uppläsare antyder annat.

Den andra delen som jag ser det ligger sossarna i fatet är AVUNDSJUKAN.
Du som är duktig och anstränger dig ska inte ha mer än någon annan.

När sossarna regerade letades det febrilt över vilka grupper som vi ska överbeskatta så fördelningspolitiken kunde gynna de som inte ansträngde sig. Det är något som glöms när vi pratar om de två ytterligheterna i ett dåligt samhälle.

Jag har full respekt för socialdemokraternas rättvise samhälle med solidaritet. Detta finns också i den moderata ideologin men det gäller att stoppa jante-lagen så den inte hämmar utvecklingen.

Igår kom även fastighetstaxeringen och finns det något som är bedrövligt så är det att övertaxera människor på detta vis.

Det går ju inte att skaffa mer mat för att man upptaxeras.
Man kan ju inte äta en del av kåken.

L-O

2 Comments:

Blogger Anna Franil said...

Hmm, bastu. Vissa jobbar sig svettiga på dagarna andra får ta till artificiella medel för att svettas. Men när du för bastubad på tal så är det ju hälsovecka i Vetlanda 18 - 25 oktober och det var främst tre aktiviteter som fångade mitt intresse.

Mindfulness, Tankens magiska kraft och så bastubad för damer i Korsberga. Det är nog många i Vetlanda som betraktar oss bägge som riktiga kärringar så vi blir nog insläppta!

Hänger du med?

2:11 PM  
Blogger LO Reinfeldt said...

Vi kan nog inte mäta oss i skönhet, men din tanke är god.
Man skall icke förhäva sig i den del av samhället som bär den sanna diskussionen.
Ha det gott Anna
/L-O

10:42 AM  

Post a Comment

<< Home