Monday, September 29, 2008

Måndag 29/9

Gruppmöten är en bärande del i det politiska livet för varje parti.
I kväll är det en av de få kvällar som jag inte går dit.
Jag har knappt missat något möte på 4 år.

Det brukar var en av moderaternas grundsattser att idogt arbete ska löna sig men det verkar inte stämma i Vetlanda. Pappas guldgossar och gräddfilar för vissa som inte ser som sitt kall att förbättra samhället har företräde. Sorgligt men sant.

Det är nog därför som det är svårt för moderaterna i Vetlanda att komma upp till riks-snittet.
Ideologiskt är det inte mycket som saknas men förståndsmässigt att sätta sig in i människors vardag finns en del att önska. Om moderaterna vågade stå på egna ben och ge uttryck för vad dom står för skulle det nog gå betydligt bättre än att krypa för centern och kd.

Nog har tandvårdsreformen orsakat merarbete. I dag blev det inte fikapaus på förmiddagen och lunchen blev halverad. Sossarna som alltid pratar om full sysselsättning månde jubla när detta åsamkat tandläkarkåren sysselsättning upp över öronen. Det är ju inte full sysselsättning som främjar nationen utan produktivt arbete.

I går kväll ringde en tandläkare från England som efter sejour i Italien och England funderar på att flytta tillbaks till Sverige. Han undrade hur branschen fungerade och jag gav läget med den nya reformen från 1 juli.

Å fy fan, det lär dröja sa han. Är det så jävla gestapoliknande?

Ja, vad ska jag säga som kämpade i valet för denna regeringen?
Det är nog bara att bita ihop och försöka ge patienterna bästa möjliga vård ändå.

L-O
Vetlandlistan

0 Comments:

Post a Comment

<< Home