Wednesday, September 10, 2008

EU och Vetlanda?

EU-parlamentets flyttcirkus till Strasbourg är tillfälligt avbruten.

Detta efter att taket till plenisalen i Strasbourg har rasat ihop. Därmed kommer denna veckas debatter och omröstningar att hållas i Bryssel.

Kostnaden för skattebetalarna för att laga det trasiga taket i Strasbourg uppgår till omkring 35 miljoner kronor, enligt EU-parlamentets egna beräkningar.

EU-parlamentet i Strasbourg.
– Det har redan kommit krav på att flytta framtida sammanträden som skulle ha ägt rum i Bryssel till Strasbourg, för att kompensera Frankrike för att EU-parlamentarikerna, tjänstemännen och lobbyisterna inte reser till Strasbourg denna vecka.

Byggnaden i Strasbourg är inte funktionell. Det är sedan tidigare välkänt att det finns asbest i lokalerna och nu har taket rasat in.

Det är en skandal att EU-parlamentet år 2006 beslutade att köpa parlamentsbygganden i Strasbourg istället för att som tidigare hyra den. När EU-parlamentet nu är ägare, är det ännu svårare stoppa pendlandet, för vem kan och vill köpa en jättelik, illa byggd parlamentsbyggnad?

EU-parlamentet sammanträder tolv gånger per år i Strasbourg, trots att parlamentslokalerna i Bryssel är mycket bättre.

Pendlandet medför direkta miljardkostnader i pengar för skattebetalarna, kostnader i form av förlorad arbetstid och därtill miljöföroreningar på grund av helt onödiga transporter.

"Berör detta oss i Vetlanda?"

L-O

0 Comments:

Post a Comment

<< Home