Saturday, September 19, 2009

Mona Sahlin,s trovärdighet

Mona Sahlin tog privatjet till lyxfesten

I dagens Express skriver; Ingvar Hedlund ingvar.hedlund@expressen.se , Lars Johansson lars.johansson@expressen.se Arne Lapidus arne.lapidus@expressen.se , Peter Suneson peter.suneson@kvp.se

En artikel, se nedan som jag som politiker oavsett parti tycker visar på den avsaknad av respekt för svenska folket och väljarna som en del toppolitiker hänger sig åt.

Lägg då till att jag och många reagerade när tandvårdsreformen infördes och polisstaten fick ett ansikte genom Göran Hägglund. FRA, IPRED och andra övervakningssystem.

Är det lämpligt för oss att låta dessa styra vår framtid och skicka svenskarnas möjlighet att avsätta politiker i fria val till maktens boningar långt bort i Bryssel.

Trovärdigheten och demokratin får ständiga svinhugg även i influensatider.

Politiker på Höglandet avgår till höger och vänster p.g.a dålig ekonomi. Därför tycker jag att personliga val där det är människan och deras heder man ska rösta på.

Dessa kan man lita på. Håller inte detta så är det adjö vid nästa val.

Lars-Olof Reinfeldt

WetlandaListan


"DEIA/STOCKHOLM. Här går S-ledaren Mona Sahlin ombord på det specialchartrade planet till Mallorca.
Hon har låtit sig bjudas in av festfixaren Micael Bindefeld för att fira hans 50-årskalas - tillsammans med den svenska kändiseliten.
- Det är uppseendeväckande att hon gör så här under slutspurten till kyrkovalet, säger Ulf Bjereld, statsvetare och ledande socialdemokratisk kristen politiker.


Några av kändisarna som var med på planet:
Eva Dahlgren och Efva Attling. Micke Bolyos och Marie Fredriksson. Måns Herngren, Micael Bindefeld och Jonas Åkerlund. Sofia Wistam var klädd i flygvärdinnedräkt. Carola Häggkvist. Torsten Jansson och Ulrica Messing. Elisabeth Tarras Wahlberg. Ulf Adelsohn.

Kändisarna dras till den lilla bergsbyn
- Den lilla bergsbyn Deia är den plats på Mallorca som mer än någon annan drar till sig internationella kändisar. Det är naturen och den fantastiska utsikten över Medelhavet som lockar.
- Michael Douglas har en pampig semestervilla i trakten, värderad till 50 miljoner kronor. Madonna är regelbunden gäst på hotell La Residencia där Mona Sahlin och de andra svenska kändisarna nu festar.
- Listan på kända besökare innehåller Antonio Banderas, Bruce Springsteen, Bruce Willis, Cliff Richard, Harrison Ford, Rod Stewart, Van Morrison. Obs! Grafik finns på PDF:en

Den socialdemokratiska ledningen har ända sedan Göran Perssons dagar brottats med ett växande avstånd till sina egna medlemmar och sina väljare.
Göran Perssons köp av herrgården Torp i Södermanland bidrog, enligt flera politiska analytiker, till att socialdemokraterna förlorade det senaste riksdagsvalet.
Och nu väljer Mona Sahlin att åka i chartrat partyplan med cirka 140 svenska kändisar till den exklusiva semesterbyn Deia på Mallorcas västkust. Hela sällskapet befann sig i natt bakom den höga stenmuren på hotell La Residencia

"Kyrkovalet är lika viktigt"

Mona Sahlin säger i partiets officiella kyrkovalsfolder att "kyrkovalet den 20 september är lika viktigt som de andra valen" och till Kyrkans Tidning att "det är oerhört provocerande" att inte rösta i kyrkovalet.
- Det är det märkligt att hon är bortrest precis dagarna inför detta val, säger Ulf Bjereld, professor i statsvetenskap och ledamot av förbundsstyrelsen i den socialdemokratiska kristna organisationen Broderskapsrörelsen.
- Det finns en helt annan vilja nu än tidigare inom Socialdemokraterna att prioritera dessa frågor. Från det perspektivet sticker det ut i negativ mening att hon väljer att resa bort de sista dagarna före kyrkovalet, säger Bjereld.
Ungefär samtidigt som Sahlin, anlände statsminister Fredrik Reinfeldt till Arlanda. Reinfeldt var på väg till ett EU-toppmöte i Bryssel.
- Det som är känsligt med hennes resa är tajmningen. Man kan säga att hon lämnar politisk walk-over till Fredrik Reinfeldt under hans toppmöte i Bryssel, säger Bjereld.


Firade på grekisk ö
Det är inte första gången Mona Sahlin hamnar i blåsväder på grund av Micael Bindefelds kalas. För tio år lät hon sig bjudas till hans födelsedagsfirande på en grekisk ö.
Den här gången betalar Mona Sahlin resan själv, betonar hennes presschef Anna Hellsén.
Men kritiken är ändå hård mot S-ledaren.
- Hon borde ha undvikit att göra den här resan om hon blev kritiserad för en liknande resa för tio år sedan när Bindefeld fyllde 40. Det här verkar dumt av henne mot den bakgrunden, kommenterar statsvetaren Olof Ruin.


"Det är helt förkastligt"
Harry Rantakyrö, ordförande för LO-förbundet Gruvs avdelning 12 i Kiruna:
- Det är helt förkastligt av henne att göra en sån här resa nu. Vi har kristider och det här är en väldigt dum tajming. Man ska inte hålla på med sånt där. Jag är säker på att mina medlemmar tycker precis som jag.
Hemlighetsmakeriet kring festarrangören Micael Bindefelds 50-årskalas är mycket stort. Gästerna samlades på hemlig mötesplats i Stockholm. Sedan transporterades de i två bussar ut till Arlanda.

Okänd destination
Redan tidigt på morgonen syntes en avgång på tavlan i avgångshallen som skilde sig från övriga. 13.15 avgick en resa till "Destination unknown" (destination okänd).
Mona Sahlin hade sällskap i planet av bland andra Marie Fredriksson, Efva Attling, Eva Dahlgren och Lena Philipsson. Regissören Måns Herngren, ex-höjdhopparen Kajsa Bergqvist, Ulrica Messing och hennes miljardär Torsten Jansson samt TV4:s Martin Timell och integrationsminister Nyamko Sabuni. Också Ulf Adelsohn är bland de inbjudna. Liksom Bonniers VD Jonas Bonnier, Christer Lindarw, Stina Dabrowski, Stakka Bo, Jonas Åkerlund, Felix Herngren, Emma Wiklund och Hans Wiklund.


"Allt är superhemligt"
Mona Sahlin dök upp tillsammans med ett följe från Säpo.
- Allting är superhemligt. Micael har planerat det här i tre år. Jag tror det blir fantastiskt roligt, säger tv-profilen Sofia Wistam, som själv började resan utklädd till flygvärdinna.
Expressen försökte i går förgäves nå Mona Sahlin för en kommentar. Ingen utomstående släpptes in på hotell La Residencia i Deia, en by med många förmögna utländska invånare.
Hotellets vakter avvisade Expressens utsände.
- Det är stängt, förklarade de.Av Ingvar Hedlund
ingvar.hedlund@
expressen.se


Av Lars Johansson
lars.johansson@
expressen.se


Av Arne Lapidus
arne.lapidus@expressen.se

Av Peter Suneson
peter.suneson@
kvp.se

0 Comments:

Post a Comment

<< Home