Thursday, February 05, 2009

Barnfamiljer

Kommunalrådet som snodde 1 kronas tomterna från Klas Håkansson är nu ute i etern och gör en promotion för Vetlanda som kommunen som ska locka med sjönära tomter för att få folk att flytta till kommunen och ffa landsbygden.

Jag tycker idén är bra men när radion frågar vilka som ska flytta dit anger Gunilla Hjelm att det är förhoppningsvis barnfamiljer.????!!!

Hon jagar ju bokstavligt barnfamiljer från landsbygden genom att lägga ner skolorna runt om i kommunen. Hon vill sänka vården och omsorgen med hänvisning till statistik som visar att kommunen har för höga kostnader för detta jämfört med andra kommuner.

Jag ser detta mer som en social katastrof som vi tyvärr måste genomlida i väntan på bättre tider när beslutsfattarna inte fattar hur verkligheten ser ut.

I vård och omsorg finns det mycket pengar att hämta inom LASS som är en stor minuspost. Inte pga att brukarna ska få försämringar utan att givna beslut måste vara rätt. För dålig överensstämmelse med beviljad tid med för lite utnyttjat och/eller för mycket uttag ger minus. Rätt bedömning ger rätt statistik som i sin tur kan medverka till att Vetlanda får rätt tal i utjämningsbidragen. Detta kan skilja på miljoner. Värnamo är en förgångskommun på detta område.

Morgonskiftet i Radio Jönköping debatteras flitigt i Jönköpings Posten.
Detta tjatter från de två damerna går många på nerverna, och jag håller med de flesta insändarna att vi borde få denna sortens skräp bort från lokalradion, så man slipper vänta till kl 9, för att njuta av vår i vanliga fall trevliga Radio Jönköping.
Dan Segerson som insändar skribenten skriver, gör patetiska försök att försvara detta trams.

L-O

0 Comments:

Post a Comment

<< Home