Monday, February 02, 2009

Äntligen riktig energipolitik

Tänk vad skönt att svenska befolkningen och en del partier börjar nyktra till i energifrågan. Det är ju miljövänligare med nya bilar än gamla som spyr ut mer koldioxid.

Det är naturligtvis också bättre miljövård att ersätta gamla kärnkraftverk med nya.
Det är mycket bättre än som gamla regeringar föredrog att lägga ner Barsebäck och importera el gjord på kol, olja och koks.

Äntligen kanske de flesta börjar förstå att det finns en utveckling inom kärnkraften om man inte är rädd för teknologin så vi kan gå vidare mot fusionskraft och bridreaktorn. Då kan vi börja prata om ren energi.

Kan vi sedan få makthavarna att sluta stödja etanolen som bränsle och gå över till metanol så börjar vi snart klara energihushållningen själva i Sverige.

Naturligtvis ska vi satsa vidare på vatten och solkraft, men förstör inte vår naturtillgång som rekreation och orördhet med vindflöjor som ger så lite i utbud och som förstör Sverige som turistland.

Kommuner och landsting bör satsa på småskalig energi i sina anläggningar och det samma gäller Tjust Kulle eller SAPA-hallen. Lägg solpaneler på taket och ha is gratis året om.

Detta är vad jag vill se som miljövård.

L-O

0 Comments:

Post a Comment

<< Home