Tuesday, January 27, 2009

Nedläggning av skolor

Nu är smygnedläggelsen av skolorna i full gång. Pengarna går till Tjust Kulle.WetlandaListan kommer att bevaka så inte barnen blir lidande när makthavarna gör sina beslut.Här nedan är ett mail som fastnade i VRA.

L-O

Från: Maria Gunnarsson
den 27 januari 2009
20:00Ämne: Råsängen i Pauliström
Till: michael@kvillsfors.com
"mailto:magnus@olofsgard.se">magnus@olofsgard.se

Hej!

Vi i Pauliström har nu fått höra att det diskuteras nedläggning av Råsängen redan nu till hösten 2009. Allt ska ske fort ännu en gång. Vad hände förresten med det beslut som togs i KF i feb 2008 om att Råsängen skulle vara med i diskussionerna kring hela skolorganisationen?

Gäller inte det eller finns det kryphål? Det är tydligen inte heller tänkt att man ska informera oss innan beslut utan låta oss få ta del av beslutet i tidningen. Skamligt!

Det vi frågar oss, och kanske framförallt jag, är hur ni svarade på min fråga ang nedläggning när vi träffades på föräldraträffen ute på ett företag vid Granngården innan jul. Jag frågade om det skulle vara aktuellt att lägga ner Råsängen redan till hösten 2009 om beslut inte tas förrän till våren 2009.

Då sa ni att ni skulle ha mycket svårt att stå bakom ett sånt beslut som isf skulle ske ganska hastigt. Då skulle beslutet behöva tas innan jul 2008 för att det skulle vara rimligt med tid för förändringar i verksamheten.

Missuppfattade jag er? Har ni tänkt om? Eller står ni fast för det ni sa och tänker rösta mot om det är så att förslaget läggs nu i vår?

Vi föräldrar är mycket oroliga för att det kommer bli en osmidig övergång om det sker för fort. Vi hoppas att ni står vid ert ord och röstar efter eget huvud samt verkligen tänker igenom konsekvenserna av en förhållandevis "snabb" nedläggning.

Det finns ju också en del frågor man skulle vilja ha svar på ang både skolskjutsar, barnomsorg och annat. Man kunde ju åtminstone informera om hur man tänkt sig följa upp beslutet samt vara så ärliga att man säger att det isf beror på ekonomi som man trott hela tiden och inte något pedagogiskt tjafs.

Men som ni vet är ju vi inte några som ger upp i första taget. Vi kommer kämpa in i det längsta för att ni ska fullfölja löftet 2010. Och det är väl engagerade kommuninvånare ni vill ha?

Mvh Maria Gunnarsson och arbetsgruppen föräldraföreningen Pauliström

0 Comments:

Post a Comment

<< Home