Thursday, January 29, 2009

Det verkliga Vetlanda

För en stund sedan ringde Leif Hedberg VP. De gör en serie där Kommundelsråden ska få komma till tals om vad som känns positivt och negativt inom deras del av kommunen.

Detta måste jag säga är ett bra initiativ från vår lokala tidning. Att bry sig om de som står ute i verkligheten och hur de upplever sin situation långt från maktens korridorer är en prioriterad uppgift.

Skolnedläggelser, indragningar i vården, buslivet på stan, säkerheten på dygnets alla timmar, stödet till ungdomar som kommit snett och vuxennärvaro på kvällar och nätter är viktiga frågor som vi i WetlandaListan och Kommundelsråden bryr oss om.

För att Vetlanda ska bli den framgångskommun som vi alla vill, är det viktigt att alla politiker stiger ner från sina höga hästar och deltager i vardagsmänniskornas bekymmer och glädjeämnen, samt deltager i det som står våra medborgare närmast om hjärtat.

Nu ska smittskydds institutet i Sverige åka till olika semesterorter i världen och kontrollera hygienen enligt dagens Svenska Dagbladet.
På skattebetalarnas bekostnad ska de besöka olika semesterhotell ffa i Thailand och ta prover. Om dom nu hittar något, vad gör dom av sina upptäckter. Ska dom lägga några sanktioner eller ska dom klistra upp glada och ledsna talrikar.

Sverige är bäst i världen vi kan näbba alla som inte är som vi.
Var och en måste skaffa sig omdöme vad som gäller på resmålen och möjligen kan en bra information från resebyråerna vara på sin plats.

För ett tag sen var det kommun och landstingspolitiker som fick lite semestertrippar med täckmantel att kolla parkeringsplatser och sjukhus.

Jag tycker vi ska hitta våra lösningar i vårt land och jag tror att vi kan.

"Yes We Can!"

L-O

0 Comments:

Post a Comment

<< Home