Saturday, December 20, 2008

Gunilla Hjelm

Svar till Gunilla Hjelm fre 19 dec o lör 20 dec i VP

Kommunalråd är ett stort förtroende att ta på sig. Ledare av alliansen i Vetlanda tillhör också de stora uppdragen i vår kommun.

Ekonomin i ballans är basen för att vi ska möjliggöra servicen till kommuninnevånarna på bästa sätt.
Nu är det sämre tider och det kommer att fresta på med acceptabla beslut. Du kan behöva enighet och stöd för att genomföra svåra ekonomiska prioriteringar.

Själv kände jag att som moderat, så var det bara att finna sig i era propåer och sitta stilla i släpkärran och rösta JA. De flesta moderater förstod inte att de ständigt blev degraderade till röstboskap.

Det är skönt att du äntligen med underskriften av C,FP och KD i ditt svar på tal, visat att du kopplat från den släpvagnen.

Moderater känn er fria.

Bra att ni visade kurage och reserverade er tillsammans med V och MP mot de oskäliga höjningar som det centerledda VETAB ville driva igenom.

Jag håller med dig om att S borde komma med egna förslag men du har några felaktigheter i dina påståenden. Konsultarvoden för snabbutredning av äldreomsorgen och handikappomsorgen ligger runt 250 000:- och inte 90624:-.

Du skriver vidare att “Skolan i dag är inte samma som den var när Bertil Nilsson var ung och utvecklingen när det gäller lärmiljöer har tagit stora kliv framåt.”

Svenska elevers kunskapsranking har i jämförelse med andra nationer sjunkit betydligt och det finns numera många elever och lärare som mår betydligt sämre. Jag tycker inte att buset, mobiltelefonerna och mobbingens problem är lösta i dagens skola. Att sedan skicka upp 6:e klassare i högstadiet lär inte främja lärmiljöer och hälsan.

Du skriver att Bertil Nilsson är populistisk. Det beror väl på vad man lägger in för betydelse.
Jag tror att Bertil finns ute bland människorna och hör hur oron om framtida åldringsvården och skolan berör gemene man. Han liksom jag uppfattar hur ni inom “alliansen” behandlar de gamla och skolbarnen som ekonomiska kollin som kan forslas hit och dit i kommunen för att passa era ekonomiska beräkningar.

Detta är inte värdigt!

Är det detta, att lyssna och framföra denna oro som du kallar populistiskt, då vill jag gärna ansluta mig till denna skara.

WetlandaListan kommer att lyssna till människorna i vår kommun och därefter skapa en service som innebär trygghet, både i skola och åldringsvård.

Lars-Olof Reinfeldt
WetlandaListan

0 Comments:

Post a Comment

<< Home