Wednesday, December 10, 2008

Österliden

I går var det möte i Vård och Omsorgsnämnden och det vanliga köret med 5-4 röstning och reservationen kom när det gällde besparingar i äldre och handikappomsorgen. Medel styr mål.

Kjell-Egon kom med ett bra inlägg om att det är väl lämpligare att vi låter företag eller städare att utföra flyttstädningen än att den som nu sköts av vårdpersonal. Detta nedröstades av båda sidor utom Ingrid och undertecknad Vårdpersonal och läkare ska utföra det de är utbildade för.

Jag fick starkt stöd från politiker där att WetlandaListan behövs och ser man dagens SvD och Birger Schlaug så måste det till ett blocköverskridande parti för att inte revirpinkandet ska förstöra Sveriges framtid.

Jag bad Ola Götesson som medmänniska att ompröva sitt beslut angående Heidi Runesson. Vi behöver all kompetens vi kan få i Vetlanda. Detta var tydligen otänkbart men hon kan få vara medarbetare i kommunen utan chefsinflytande.

Karin Karlsson visade runt på Österliden och är det något ställe som verkar trevligt och välskött så är det Österliden. Bengt ställde sig genast i kö för en plats.

Personalen bjöd sedan på Julbord från det egna köket som finns där. Nu förstår alla vi som var där att närlagat från eget är mycket viktigt för de äldres och även skolornas livskvalitet.

Vård och Omsorgsnämnden önskas härmed God Jul och Gott Nytt År från mig.

Lars-Olof Reinfeldt
WetlandaListan

0 Comments:

Post a Comment

<< Home