Saturday, December 13, 2008

Sosse-moderater och kådisar

Naturen ute i Luciatider visar sig med all den skönhet som hör vintern till.

Eftermiddagen avnjöt vi en glöggprovning hos munskänken och tillika läkaren Björn Krantz och hans familj där ett flertal trevliga Vetlandabor var inbjudna.

Vid frågan hur mycket är egentligen administrationen av den tid en läkare jobbar, så blev svaret ca; 30 %.
Vi har ju länge ställt frågan varför det är ont om läkare när det nu är fler läkare än någonsin i Sverige. Svaret är att det från styrande håll saknas både sans och vett.

Nu håller Hägglund på att förstöra tandvården i liknande riktning och det är nog inte bättre att vi byter block i politiken. Här krävs den tredje vägen där vi (folket) lyfter av oss det tyngande oket av styrande byråkrater.

Det är inga moderater i sann bemärkelse på de styrande posterna. I Jönköpings läns landsting kan vi nu se, hur de socialiserar läkarmottagningen i Sävsjö och det kommer att bli ännu svårare för patienterna där att få tillgång till läkarvård.

Frisktandvårdsreformen som är en förtäckt socialisering och konkurrensfördel för den offentliga tandvården, där man använder skattemedel som riskkapital, mot den fria marknadens krafter att ge patienterna rätt tandvård efter patientens behov, röstades igenom. Den enda som röstade mot våra sossemoderater i Landstinget var jag som sedermera reserverade mig för detta vansinne. Skatten får ej användas som snedvridning av konkurrensen.

När ska de få upp ögonen för verkligheten? Det finns nu gott om läkare som hellre svarvar runt och tjänar på politiska ledningens inkompetens med feta arvoden för stafettläkartjänster.

L-O
WetlandaListan

0 Comments:

Post a Comment

<< Home