Thursday, October 30, 2008

Svar till Helena Bouveng i dag

Höglandsnytt 2008 10 30
Det finns många som söker hög lön med god status. Jag önskar Helena lycka till, men det finns reflektioner att göra över vissas vägval.
L-O

Svar till Helena Bouveng;

Du skriver att EU är ett verktyg med mer effektiva och öppna beslutsprocesser.

Jag säger; i Sveriges demokrati så har vi demokratiska val vart 4:e år där vi själva har rätten att avsätta de som "vanstyr landet". Hur är det i EU? Är det möjligt att rösta och få fram en demokratiskt vald ledning inom rimlig tidsperiod. Nej! Vi i lilla Sverige och Vetlanda blir som en smutsfläck i periferin med ingen möjlighet att påverka vårt liv på ett demokratiskt sätt.

Du skriver vidare att EU behövs för internationellt bekämpande av brottslighet och terrorism. Vidare att EU behövs för det globala klimat och miljöhotet. Jag kan också tänka mig att den fria rörligheten för varor, tjänster, kapital och människor medför en ökad utveckling av Europa.

Detta betyder inte att dessa saker kräver en odemokratisk supermakt för att staterna i Europa kan komma överens om dessa viktiga frågor ändå.

EU kostar en enorm summa för varje land och nu vill denna inrättning ha proffspolitiker med höga löner och minskad risk att utsättas för människors rätt att uttrycka sina styrmedel i form av demokratiska val, samt även med folkomröstningar som de styrande rättar sig efter.

Bloggarna är en demokratisk ventil i världen som EU har planer på att begränsa. Detta säger allt om EUs öppenhet.

Debatten sänker du ytterligare när du som argument framför att " Skulle Sverige ensamt i världen bättre kunna ta ansvar för kampen mot miljöhot och fattigdom?
Att så nedvärdera de människor som är skeptiska till denna maktkoloss är inte värdigt en riksdagsman i Sveriges riksdag.

Dessa och många andra frågor kan lösas likaväl av ett gott samarbete länder emellan utan att riskera de demokratiska fundamenten i samhället.

Lars-Olof Reinfeldt
WetlandaListan

0 Comments:

Post a Comment

<< Home