Sunday, October 26, 2008

Tvångsanslutning av VETAB

VETAB har fått ökade transportkostnader därför höjer de fjärrvärme, hushållens avfallstaxa och va-taxan.

Hushållen har också drabbats av nämnda bränsle och uppvärmningskostnader likväl ska företaget dumpa sina kostnader på familjerna nu när det blir kärva tider.
Hur effektivt är egentligen VETAB? För något år sedan uppdagades det att de tog ut oskäliga nätavgifter i jämförelse med andra energibolag.

SVT införde ett nytt digitalt TV system och vem fick betala? Jo, konsumenterna.
Myndigheter, stat och kommuner hittar ständigt på nya bestämmelser och system som man blir skyldig att använda och betala för annars stängs man av.

Vattenledningarna i Östanå förändrades men de som hade sina tappställen blev av med sina möjligheter till någorlunda smidiga hämtställen. Tvångskollektivisering!

Nu är det villornas kompostställen som ska dras in och villaägarna får ytterligare kostnader som ett kommunalt bolag hittar på. De som inte vill vara med på detta, var ska de ta vägen med sitt avfall? Blir det piratdumpningar här och var, eller.

Alla påhitt uppifrån och pålagor tycker jag att det är inte mer än rätt att upphovsmakarna står för. Vi betalar tillräckligt med skatter och avgifter utan att man med tvång gång på gång ger sig på enskilda och företag.

Hur mycket skjöt kommunen till när VETAB fick bygga sin nya anläggning. Jag tror att det finns mycket som kan effektiviseras där utan att det behöver gå ut över vanliga hushåll.

De stackars föräldrarna till den flicka som drabbades av våldtäcktsförsöket vi kvarndammen har med en belöning på 100 000:- försökt att få klarhet i denna hemskhet. Ordningsmakten har visat sin oförmåga att sköta sitt uppdrag.

När vi från Kommundelsrådet pekar på våldstendenser och ordningsproblem i Vetlanda vågar inte kommunledningen ta sitt ansvar för medborgarna utan hänvisar till ordningsmakten.

Detta är bedrövligt. Ska vi acceptera detta?

Är det inte dags för en förändrad syn på vår kommun där kommunen vågar ta ansvar för allas vår säkerhet. I USA krävs en förändring med Obama och jag tycker att vi behöver detsamma i Vetlanda.

Lars-Olof Reinfeldt
Wetlandalistan

0 Comments:

Post a Comment

<< Home