Monday, October 20, 2008

Politikens morgondag

Tiden förändras, den politiska kartan kommer inte att se likadan ut om 2 år.
Sverige liksom omvärlden går in i lågkonjunktur och arbetslösheten stigen.
Klimatet på arbetsmarknaden hårdnar och främlingsfientligheten får möjlighet att breda ut sig.

Väljarna på den borgerliga sidan känner sig svikna av att de styrande inte infriat vallöften om ökat vårdval och fler fria etableringar inom vårdsektorn. Fastihetsskatten är kvar om än i annan form. Vänstersidan angriper med full kraft de försämrade trygghetssystemen på arbetsmarknaden. Kort sagt vi får ytterligare polariseringar och hårda konfrontationer.

Politikerna måste ta tag i de berättigade känslor som fått Sverigedemokraterna att ta plats i riksdagen och många kommuner och landsting. Sverige kan inte längre blunda för att vi håller på att förlora vår identitet som land och nation. Etablissemanget vill skicka vår makt till Bryssel och avsäga oss möjligheten att låta den enskilde väljaren bestämma över sitt liv och sin vardagssituation.

Dessa frågor måste vi ta tag i nu och som jag ser det så är det dags att vi hämtar kraften från båda sidor för att möta framtidens krav på samarbete genom blocköverskridande politik.
Vetlanda ska gå i spetsen för utvecklingen, där det är de enkla, jordnära frågorna som betyder något för våra medmänniskor som ska stå i fokus.

Wetlandalistan är en möjlighet att klara morgondagens krav idag och inte överrumplas av ett svår politiskt landskap efter nästa val.

Lars-Olof Reinfeldt
Wetlandalistan
http://www.reinfeldt.org/

0 Comments:

Post a Comment

<< Home