Sunday, January 24, 2010

Osund personalpolitik

Överkörd personal skapar inga goda förutsättningar för trivsamma arbetsplatser och ett gott bemötande av de människor som är beroende av god omvårdnad.

Denna hysteri efter kvalitetssäkringsprojekt med olika styrmedel att hantera mänsklig arbetskraft är förödande. De styrande litar inte på personalens goda omdöme.
Vart har sunt förnuft tagit vägen bland de som ska få vår kommun att fungera.

Det hjälper inte hur många papper som visar på att du är klok. Det blir inte bättre än den gärning du visar i verkligheten.

Nedan en uppsnappad sekvens ur synpunkter som kommer in till förvaltningen i kommunen.

Lars-Olof Reinfeldt
WetlandaListan


"Hej !

Har lite synpnkter på hanteringen av trygghetslarmen i Vetlanda kommun.

Fr. o. m den 9/10 09 går trygghetslarmen till en trygghetjour i Malmö. Om detta får vi (personalen i hemtjänsten) informationen om den 8/10, alltså dagen innan. Vilket innebär att dom som skulle jobba kommande helg visste inget om detta.

Sen är det ju inte heller komplett färdigt. Trygghetsjouren i Malmö har ju inte fått någon information om larmnyckelsnummer som vi måste ha, hur ska vi då kunna veta vilken nyckel vi ska plocka ut från nyckelskåpet på Mogärde servicehus.

Har jobbat inom vården i Vetlanda kommun sen -91 tycker att det bara blir mer strul.
Det är mycket förhastade beslut.

Innan ni river något se då till att det fungerar riktigt från början. Fråga/lyssna gärna oss som är ute på fältet och jobbar, vi har ju erfarenhet och kan våra jobb.

PS. Vetlanda kommun har ju alla redan varit i blåsväder,
SÅ TÄNK FÖRST OCH HANDLA SEN.

Svar från Funktionschefen för äldreomsorgen;

Att informationen om datum kom snabbt inpå är vi medvetna om.
För att säkerställa övergången på ett bra sätt har det varit bemannat receptionen på Mogärde och ska så vara veckan som kommer med.
När det gäller larmnummer och nyckelnummer blev det en miss i överföringen. Detta ska åtgärdas. Då det är bemannat i receptionen har dessa människor kunnat hjälpa till för att det ska bli rätt.
Vetlanda 11/10 2009.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home