Saturday, January 09, 2010

Gnosjö och Ma´sjögnistan

Idag den 9 januari kan man på SR hemsida läsa att min kompis och tillika tandläkare
Thomas Albinsson tröttnat på Alliansen krampaktiga styre i Gnosjö, likt det vi har i Vetlanda beslutat att starta ett nytt blocköverskridande parti.

Denne man är mycket klok och jag vet att han har goda förutsöttningar för att lyckas.
1968 vann han, jag och Mats Elmerstig DM-budkavlen i orientering på Ryttarnas mosse i Jönköping för äldre pojkar.

Ma´sjögnistan håller på att breda ut sina krafter likt en gång Nils Dacke reste folket mot det vanstyre som raserar vårt land som nu håller på att bli en spillra i en utkant av ett storvälde vid namn EU.

Kraften i politiken kommer underifrån och det vi nu ser hända är att det finns inga blockerande gränser i form av låsningsar i olika allianser för att kuva människor som hämmar initiativkraften i de partier som växer fram.

Nedan kopia av skriften hos sr.se;


Lars-Olof Reinfeldt
WetlandaListan


"Avhoppare vill starta nytt parti"

Inför valet det här året kan det dyka upp lokala partier i ännu fler kommuner än idag. Missnöjet mot Alliansen har gjort att tre före detta centerpartister nu planerar att starta ett nytt lokalt parti i Gnosjö.

Thomas Albinsson: ”Vi vill testa och se om vi har människor med oss”
Det är Thomas Albinsson som tillsammans med Myrna Aggerstam och Göran Kallfelt vill se ett blocköverskridande parti i Gnosjö. De hoppade alla av sina poster i lokalpolitiken för ett par år sedan och har också lämnat sitt parti Centerpartiet.

– Vi tycker att det finns ett utrymme för ett nytt parti, som kan jobba över partigränserna i kommunen och som inte ser partitillhörigheten som det viktigaste, säger en av initiativtagarna Thomas Albinsson.

Han tycker själv att det är stiltje i politiken i kommunen och att för det är få personer som får komma till tals inom Alliansen.

– Vi tror att det finns många i Gnosjö som skulle vara positiva till ett blocköverskridande parti, säger Thomas Albinsson.

Partiet är än så länge på planeringsstadiet.

– Vi vill gärna testa och se om vi har människor med oss i detta, säger Thomas Albinsson.

Reporter Alexandra Peterson
alexandra.peterson@sr.se

0 Comments:

Post a Comment

<< Home