Wednesday, January 06, 2010

Revy-premiär i Vetlanda

Årets upplaga av Vetlanda Revyn har just Den Sociala Kompetens till skillnad från rubriken som anspeglar på In-Kompetensen i Vetlanda kommun sett ifrån lokalbefolkningens horisont.

Tomte-inkompetensnumret med Martin Jarflod är redan en klassiker i framtiden liksom minnet av "Hallå Luar" med Roland Karlsson. Martin är stundom en blandning av Jarl Kulle, Jan Malmsjö och i detta nummer likt Stefan Sauk. Dessa kommer snart att se ut som statister gentemot denna stigande stjärna.

Humorn och jämnheten överlag, har i år tagit ett stort kliv uppåt. F..n vet om inte detta är det bästa på många år.

Med Cathrine Fundins röst och scenvana borde hon ha varit högt betald i Sveriges nöjescirkus sedan många år. Tur för oss att hon är kvar.
Nu har jag även upptäckt att hon är fenomenal att hitta på och skriva texter. Mangonumret är så gullit och gott att man bara blir sugen på fruktgodis.

När hon tar upp Gunnar Lätt ur publiken och ska ge honom massage, i numret av Quarl-Thomas "Kommunal friskvård" är det tur att hon masserar med tanken och ej berör Gunnar, för det började synas att det skulle bli svårt att rulla över honom och få ner honom från bänken.

På hela taget kan man mera betrakta Revyn som ett stort folklustspel där en ny primadonna vid namn Amanda och en återkommande vid namn Mona-Lisa sannerligen gladde alla med inlevelse och scenglädje.

Linda, Tjobba, Thomas, Linus och hela baletten. Jag känner att detta satt helgjutet och jag önskar verkligen att vi kan få människor i Kultur och fritidsnämnden som ser till att vi får till en riktig scen i Vetlanda. För det är ni alla värda.

På tal om massagen på fotknölarna, Cathrine. När skulle undertecknad infinna sig för behandling enligt avslutningen på detta nummer?

Lars-Olof Reinfeldt
Publik

0 Comments:

Post a Comment

<< Home