Wednesday, January 20, 2010

Bra tag i Vetlanda

I Vetlanda finns det positiva företeelser som behöver lyftas fram.

Bl.a. finns det ett samarbete mellan Erikshjälpen och affärsidkarna med ett förmånskort för kunderna där en stor del av pengarna går till utsatta barn runtom i världen.

Kan nämnas att det kostar 100:- för ett hiv-smittat barn att få transport och läkarbesök under en månad i Kenya. 150 kronor kostar maten en månad för ett barn på Erikshjälpens gatucenter i Nairobi. 350 kronor räcker för att bygga en toalett i Laos. Därmed minskar smittspridningen av diarré. Varje dag dör runt 4 300 barn under 5 år i diarrésjukdomar i världen.

Våra butikers sociala engagemang ger förhoppningsvis företagen positiva effekter samtidigt som kortet ger kunderna fantastiska erbjudanden. Detta samarbete ökar attraktionen för Vetlanda Handelplats och därmed får vi våra invånare att stanna hemma och handla, vilket på sikt skapar nya arbetstillfällen och skatteintäkter.

Idag blir CSR, Corporate Social Responsibility, ett allt vanligare inslag i ett företags verksamhet.

I dagens VP 20 januari kan man läsa att Kommunchefen hårt kritiserar Telia Sonera för deras dåliga agerande och ansvarslöshet när företaget slopar den fasta telefonin i delar av kommunen.

Det nya måste fungera innan fullständig nedmontering sker. Mest anmärkningsvärt är att Trygghets larmen inte fungerar vilket för min del är A och O i en kommun med socialt ansvar.

Det är sådana här tag som vi vill se från våra företrädare högst uppe i kommunledningen.

Vi måste tvätta av oss den negativa stämpel som vi fått sedan Janne Josefssons avslöjanden. Vi är ju en kommun med bra folk och goda intentioner.

Detta är linjen som vi kommer att driva i WetlandaListan. Vi kommer att stödja alla inslag av ageranden som visar på socialt ansvar.

Lars-Olof Reinfeldt
WetlandaListan

0 Comments:

Post a Comment

<< Home