Sunday, August 10, 2008

Ryssland

Det finns kloka män även i Sverige. Björn Molin Roslagspartiet är en av dessa vilken jag hämtat en del information ifrån.

En annan var Gustav V, som i sitt Borgårdstal 6 februari 1914 vågade uttala sig i försvarspolitiken. Regeringen Staaf fick avgå pga ett beslut om att Sverige inte behövde ett försvar. Vi hade ju inte haft krig sedan 1812.

Nu är det så dags igen. Putin och Ryssland är en potentiell stormaktsnation som för en expansiv utrikespolitik och saknar inte mod att utvidga sina intressen. Ekonomiskt är den en av de rikaste pga oljan och den drar sig inte för att strypa energi-leveranser i syfte att få sin politik igenom i grannländerna.

Att som Tolgfors antyder, ska vi skicka svenska soldater till oroshärdar i världen för att värna Sveriges försvar och att vi tillika behöver FRA i denna kamp att avlyssna tex Al-Quaida.
Vilken roll skulle våra soldater nu kunna påverka invasionen i Georgien?

Sverige behöver ett starkt försvar, synligt och avskräckande för att freda både territorium och grundlagsskyddade verksamheter såsom, yttrandefriheten och meddelarfriheten.

När inte om, kommer Putins intresse att rikta sig västerut? Gasledning på Östersjöns botten knyter nätverk och band till ett beroende av Guds nåde, och vad hjälper då patron ur här hemma?

Lars-Olof Reinfeldt
För Folket
www.reinfeldt.org

0 Comments:

Post a Comment

<< Home