Saturday, August 09, 2008

FBI (100 år i år)

J Edgar Hoover dog 2 maj 1972. Jösses! Den gamle kuksugaren! lär Richard Nixon ha uttryckt när han fick reda på dennes död.

1924 blev Hoover chef för FBI och han fick obegränsade möjligheter att bygga ut sin orbanisation. Det var ffa president F. R. som skapade den plattform på vilken Hoover byggde sin makt. Han fick bedriva politisk spaning, åsiktsregistrering, dvs kontrollera fackföreningsfolk och "subversiva element". Dels gav Roosevelt 1940 honom tillstånd att avlyssna telefoner.
Avsikten var att avslöja spioner, kommunister och fascister.

När Hoover hade dött visade det sig att 19% av FBI,s verksamhet gällde subversiva element och av 19700 undersökningar hade FBI hittat 4 fall av kriminell verksamhet, och inget av dem hade med spionage, terrorism eller nationell säkerhet att göra.

Hela makteliten kände till Hoover och hans läggning och han gjorde själv resor till hotell i New York där han hade sexorgier med pojkar. Trots detta kom ingen att rubba hans makt för han hade fullständig kontroll över presidenterna pga sina kunskaper genom avlyssning. De enda som styrde Hoover var maffian. De hade graverande bevis, fotografier och annat som gjorde att Hoover inte vågade ge sig på den organiserade brottsligheten och troligtvis genom denna makt kom Kennedys till makten.

I dagens Sverige stöder F. R. bildande av en sådan organisation F.R.A. Som opinionen mycket riktigt tagit lärdom från andra nationer så är kritiken mot denna institutions legaliserande av liknande verksamhet i Sverige stor. Även om F. Reinfeldt lyssnar så verkar han inte backa trots oroliga propåer.

Hoover hade 159 miljoner amerikaner registrerade i FBI med fingeravtryck. Från 1924 till 1971 var det ingen som ifrågasatte FBI,s verksamhet och budget. FRA kan bli en underverksamhet som kan skapa ett maffiavälde under ytan och med den inriktningen som den nya tandvårdsreformen fått så börjar det kännas som att Östtyskland levde upp till Tyska Demokratiska Republiken, DDR.


L-O

0 Comments:

Post a Comment

<< Home