Saturday, June 23, 2007

Fel beslut i Kommunfullmäktige tyvärr

Fri parkering i Vetlanda.

Det krävs krafttag för att få Vetlanda på kartan som tänkbar inflyttnings och turist ort av större mått. Det får inte bli som på senaste kommunfullmöktigemötet, en halvmessyr från eget parti som belöning för god svansföring.

Visst skall vi premiera miljön, men det är i rådande läge en alldeles för svag åtgärd. Alla måste med i satsningen för framtiden, vi har inte råd att urskilja vissa grupper för fri parkering. Med detta förslag ökar byråkratin ytterligare i kommunhuset.

Jag förstår handlarnas synpunkter vad gäller omsättning på kundparkeringar. Den enkla lösningen heter P-Skiva.

Dagens människor är trötta på krångel och tidspressade pålagor. Jag tror inte att själva avgiften i Vetlanda upplevs som för stor, utan det är den besvärliga och krävande hanteringen som är jobbig med P-avgifter.

Dagens människor eftersträvar enkla, smidiga och lättillgängliga system.
Vetlanda måste välkomna, bjuda och ge besökaren en känsla av harmoni och lugn för att berika till en möjlig återkomst.

Efter “Louise” är detta ett måste för Vetlandas överlevnad och jag har en känsla av att vårt kommunalråd Lindell inte förstår vidden av vad som krävs. Han är oerhört duktig på handlingsplaner och utredningar.

Men som jag ser det är det Handling Nu, annars handlar andra på andra orter och då fortsätter vår kräftgång i befolkningsstatistiken.

Lars-Olof Reinfeldt
Ordförande Vetlanda-Bäckseda Kommundelsråd

0 Comments:

Post a Comment

<< Home