Saturday, June 30, 2007

Emma på fällan en hyllning till den småländska kvinnan


Vi hade förmånen att börja vår semester med ett besök i Stenberga och se bygdespelet Emma på Fällan.

Pär-Olof Högstedt är inte bara en fantastisk skådespelare. Hans nya skapelse Emma på Fällan är ett mästerligt manus som berör åskådarna både i glädje och tragik.

I programmet står det, " Emma gav sina barn kärlek och trygghet och lärde dem förstå vad som är rätt och fel.Hon tillhörde de kämpande kvinnor som lade grunden till vår välfärd och som stod för en moral och etik som vi i dagens samhälle tycks glömma bort."

Vidare; Men man undrar om vi människor av idag kommer att vara något att berätta om och minnas för kommande generationer? Kanske!Förvisso!

I publiken kunde ses rikskändisar och en del lokala politiker bl.a. Landshövdingen Lars Engqvist, Eilon Johansson och Bo Hedbrant.

Av replikerna som slog tog Lisa Hedbrants ( Dunders hustru ) priset om att; "Ingenting hängde då på Knekten Dunder." som begåvats med många barn.

Då hängde inga mungipor!

Trots många berömdheter och fantastiska skådespelarprestationer denna trevliga kväll i Stenberga, stod ändå Sara Ahnstedts sång och inlevelse högst. Vad månde bliva av denna unga talang.

Vetlanda har mycket att erbjuda!

Lars-Olof Reinfeldt
www.reinfeldt.org

0 Comments:

Post a Comment

<< Home