Saturday, April 16, 2011

VETABGott vatten, tycker Reinfeldt!
Miljöpartiet gjorde ett uppskattat besök på Vetabs laboratorium 12/4 2011

En grupp miljöpartister med Lars-Olof Reinfeldt i spetsen gjorde ett studiebesök på Vetabs vattenlaboratorium i veckan. Det politiska engagemang i vattenfrågor som visats från bland andra Lars-Olof är grunden till att man fått en inbjudan från Vetabs VA-chef Peter Nilsson.

Peter tog emot delegationen tillsammans med Yvonne Gunnevik, som är laboratoriechef på Vetab och mycket kunnig när det gäller provtagningar och utvärderingar av vattenkvaliteter.
Lars-Olof konstaterade att Vetab producerar ett mycket gott vatten och detta bekräftas genom det hedersomnämnande man fick vid tävlingen om Sveriges godaste vatten förra året.

Yvonne visade besökarna runt i laboratoriet och frågorna var många. Intresset var stort för hur och vad man mäter för att bestämma vattnets kvalitet, dels när det gäller Vetabs egna vattenproduktion men även de mätningar som laboratoriet utför åt kunder med egna brunnar.

- Vattnet och miljön är viktigt i dag och i synnerhet för kommande generationer. Det var därför mycket uppskattat att vi fick besöka Vetab och vi tar till oss den kunskap vi fick med oss, säger Lars-Olof Reinfeldt.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home