Wednesday, January 26, 2011

Åkrahällskolan Nybro

Åkrahällskolan har genom åren fått fram många framgångsrika elever. En skolas attraktivitet beror inte i första hand på läget utan på den kompetens och förmåga att motivera eleverna som lärarna har.

LäS MER
Sluta hacka på Åkrahällskolan
Var rädd om Åkrahällskolan
Att få odla sin drömKunskap och social kompetens bland eleverna är receptet på ett lyckat arbetsliv i framtiden.
Att Åkrahällskolan skulle flytta in i Folkets hus lokaler mer centralt kommer inte att göra Nybro till en bättre utbildningskommun. Folkpartiet har fått hela skolproblematiken om bakfoten. Åkrahällskolan är till sitt yttre i dag till och med estetiskt bättre än när jag gick där i slutet av 1960-talet och början av 1970-talet. Det är innehållet som är viktigt. Höj statusen och kunskapen hos lärarna och ge dem förmåga att stolt ta sig an sin yrkesroll. Då kommer hela Nybro att få en bättre framtid. Med Folkpartiets synsätt skulle Lundsberg ute i den värmländska skogen vara dömt att misslyckas. Där har många av Sveriges mest framgångsrika affärsmän gått.
Centern har tydligen kommit på att byta namn på skolan till Vikingskolan. Trams. Nybro IF tillhörde eliten i ishockey. Nu är det Vikings och inte har placeringarna blivit bättre för det. Som gammal Nybrofan önskar jag att dessa påhitt förpassas till papperskorgen och att sunt förnuft får råda.

Lars-Olof Reinfeldt

0 Comments:

Post a Comment

<< Home