Wednesday, March 18, 2009

Se befolkningen i ögonen

I gårdagens Kommunfullmäktige prioriterade kommunalrådet bort föräldrar och barn i Pauliström och Skede. Stämma med centerkvinnor var tydligen viktigare. Lindel tyckte att det är oförskämt att be kommunalrådet se befolkningen i ögonen när politikerna fattar beslut som rör kommunens innevånare.

Peder höll sin linje och röstade för nedläggning av båda skolorna. Centern drabbades av inre förtroendekris och eftersom Skede är mer en jordbruksbygd. Då det skickades det brev från c-avd där, plus att LRF ingav en skrivelse. Och vips skulle skolan i Skede vara kvar.

Pauliström är ett brukssamhälle och där har centern mindre sympatier för samhällsstrukturen. Således nedläggning. Centern gör tydligen skillnad på vilka föräldrar barnen har, vad jag kan se. Klas Håkansson prioriterade också bort landsbygdsborna om nu rättvisan ska fram.

Magnus Olofsgård (fp)röstade också för nedläggning av skolorna vilket gör att landsbygden dör långsamt men säkert. Han och FP har en motion om att vi ska ha EU flaggan på Nationaldagen bredvid den svenska och detta visar att politikerna är mer intresserade att sälja ut Sverige som nation för att överföra all makt till Bryssel. Således blir vi ett pittoreskt land i norr med öde landsbygd.

L-O
WetlandaListan

0 Comments:

Post a Comment

<< Home