Saturday, August 23, 2008

Taktik och förståelse

OS är snart slut och som så mången gång förr för svenskarna så blev det en upphåsning från media om hur många guld som skulle tagas. Platt fall på många områden och de aktiva har nog gjort allt i sin makt.

Min reflexion är nog, att som vanligt så tog dom ut sig i semin eller försöken och då var ju tider och allt i jämförelse med konkurrenterna bra. Det var bara det att konkurrenterna sparade krutet tills det gällde.

Många gånger får vi höra hur de svenske ledde länge tills det återstod några meter men då fanns inte krafterna. Det är väl bara att erkänna att de andra var tacksamma att få draghjälp av de dumma svenskarna och glida förbi när det skulle göras upp om medaljer.

Detta har blivit en tradition från Akraka till Musse.

När lär vi våra utövare taktik?

Jag mötte en anställd inom försvaret när jag var ut och joggade. Han gav lite synpunkter på hur det var med informationen där.

Han och de andra inom försvaret fick ingen vetskap om händelserna i Georgien förrän efter fem dagar!
Kommunikationen över radio sker krypterat och de vet att Ryssarna har full tillgång till detta för att se våra truppförflyttningar.

När de frågar om hur försvaret av Sverige ser ut och hur det ska förbättras så blir det tyst och överordnad byter ämne.

Hur bygger man upp förtroende och tillit bland de män och kvinnor i armen som ska försvara vårt land, när de inte ens är underrättade om allvarliga världshändelser.

Jag blir orolig om det verkligen finns något som skrämmer inkräktare.

L-O

0 Comments:

Post a Comment

<< Home