Tuesday, May 20, 2008

Knockade politiker

"Ungdomar knockade politiker på Powerhouse"

I onsdag besökte kommundelsrådet Powerhouse, det bjöds på underhållande boxningsmatch och rundvandring innan det var dags för sammanträde.

Nintendo Wii är tvspelet där man viftar och använder sin kropp och där figurerna på bilden gör det du gör.

Lars-Olof Reinfeldt var först ut och utmanade en ungdom i en boxningsmatch.
Det viftades rejält, och Lars-Olof vann en rond, men blev sedan ut-knockad av sin motståndare i tredje ronden. Ytterligare 3 matcher utspelade sig.

Ungdomarna vann på knockout samtliga matcher!

Därefter var det frågestund.

Ungdomar ställde frågor som berörde om kommunen har någon handlingsplan när det gäller att prioritera ungdomar i Vetlanda.

Kommundelsrådet som är en direkt länk från folket till Kommunstyrelsen, tar på sig att föra frågan om Powerhouse framtid vidare. Ungdomarnas oro och undran över om deras trygga tillvaro här ska naggas i kanten är mer än befogad.

Patrik Olofsson, projektledare för Powerhouse hade en rundvandring med rådet.

I skatehallen visade Alexander Eklöf med flera deras skicklighet på inlines & bräda.
Rundvandringen blev en positiv överraskning för politikerna. Flera uttryckte sin glädje över att Powerhouse blivit ett så bra alternativ för ungdomar i Vetlanda.

Kommundelsrådet var mycket imponerade över att det var ungdomarna själva som satte regler och umgängeston. Stämningen verkade positiv och vänskaplig.

Vi fann även en Manual för anställda och frivilliga som arbetar på Powerhouse, där det bland annat stod,
"Ser man något annat än en människa komma in genom dörren, passar man inte som personal på Powerhouse."

Patrik visionerade också om önskan att få använda Powerhouse på dagtid för elever som har det extra tufft i skolan.
Han nämnde även om tankar på ett "klätterhus" i anslutning till Powerhouse. Patrik säger: Nu finns Powerhouse, nu behöver vi sponsorer & hjälp så vi kan ha anställda och därmed utveckla Powerhouse.

Det finns en stor oro bland föräldrar över vad deras ungdomar kan råka utför när de surfar på nätet. På Powerhouse har man löst detta genom att ett antal datorer är centralt placerade så personal och kompisar har full koll och kan stötta om så behövs.

Kommundelsrådet avslutade kvällen med fika och sammanträde i Powerhouses lokaler. Fikat serverades givetvis av ungdomar från Powerhouse. Bland annat av de ungdomar som började kvällen med knockout på dem.

Patrik Olofsson/Lars-Olof Reinfeldt

0 Comments:

Post a Comment

<< Home