Wednesday, July 12, 2006

Skirö o Stenberga

En resa till Smålands trädgård vi gjorde i dag.

I Millebo fick vi syn på Camilla o Ingemar Jonsson. Pratstunden blev både givande och lärorik. Det är inte bara Åsa Nisse som gjort bygden känd. Fågel och växtrikedommen är rik, så rik att till och med Tyska Naturvårdsverket gör resor dit.

Det blev naturligtvis prat om färdtjänsten och politikerna i Vetlanda, hur fega de är och nu vågar ingen ta beslut före valet. Revisorernas skarpa kritik vad gäller färdtjänsten kan sammanfattas i ett kort stycke.

Uppdragsgivarna vet inte vad de beställt, har ingen koll på hur de skall få det att fungera och saknar klara direktiv och styrmedel för verksamheten. Vidare vet ingen hur man skall ta sig ur detta misslyckade och dyra projekt samt att de som blir lidande är de som behöver tjänsten, men detta förskönas med ledande frågor i kundundersökningar.

Utanför länsgränsen träffade vi på Näcken i Björnöström. Är det så de ser ut utanför gränsen så är det bäst vi åker mot Vetlanda igen.

I Stenberga hittade vi Café Lovisa, en pärla i byn.
Innan för möttes vi av Helena Ståhlhammar, hon stod som en moder för bygden och hälsade oss välkomna.
2 koppar kaffe, hembakade bullar och kakor. Tänk vad en centerpartist kan få till det om de bara vill. En stund utanför satt vi och njöt av den fina byggnaden som Helena restaurerat, framför allt fönstren med gammalt glas och fönsterbleckformationen ovanpå.

I måndags var vi på Klädesholmen, det är slående vad taxeringsvärden och fastighetsskatt kan ställa till.
Där har sossarna lyckats se till så en del inte har råd att sköta sina hus, men de vill väl rasera våra hus och kulturskatter. Vi skall väl alla med in i förortsgetton och bli duktiga bidragstagare som röstar rätt.
Nä, nu är det dags att åka hem till lungna och trygga Vetlanda.

Lars-Olof o Rose-Marie

0 Comments:

Post a Comment

<< Home