Tuesday, January 13, 2009

VRA i Österåker

Jag har inte fått något svar från berörda myndigheter och politiker angående den orättfärdiga fastighetsskatten som KD fått M att gå med på. Därför är det läge att plocka fram lite VRA mail som fastnat från vårt broderparti i Österåker kommun.

Det finns fler och fler medborgare som kräver att det bildas partier som tar itu med myglet inom den kommunala byråkratin. Filmen "Badjävlar" är ett härligt exempel på hur det kan gå till och det är nog mycket som behöver lyftas fram i Vetlanda från det fördolda. WetlandaListan är till för att du ska kunna lita på etablissemanget. Läs och begrunda, sedan kan ni gå in på Roslagsbjörnens hemsida och läsa vidare.

L-O


Maktkorruption skriver du i ditt mail. Har du läst på min hemsida www.bjornmolin.se under rubrik Häxprocessen? Om inte, gör det så får din tilltro till att moderaterna skulle vara ett demokratiskt parti en ordentlig törn.

I Österåkers kommun tillsatte en valberedning i slutet av 2002 en ny ordförande i byggnadsnämnden, som med automatik valdes om för innevarande period. Ordförande i byggnadsnämnden blev Jan Olof Sundström (m) gift med kommunstyrelsens ordförande Ingela Gardner Sundström (m) som dessutom var sammankallande i nämnda valberedning. Jan Olof har toppstyrt statsarkitektkontoret på ett sätt som resulterat i att många av personalen slutat sina tjänster. Hur löser man detta problem tror du?

Jan - Olov är vd i Bofrämjandet (som även kallas Bofutura) och uppbär, enligt uppgift ett mycket fett arvode därifrån. Ägarna, styrelsemedlemmarna är ett gäng arkitekter från Sweco samt representanter från de flesta bygg-och anläggningsföretag som arbetar i vår kommun. Tre av konsulterna från Sweco arbetar sedan lång tid tillbaka på heltid på statsarkitektkontoret med ett arvode på genomsnittligt ca 750 kronor per timme.
Anledningen till detta är att de få tjänstemän som är kvar inte klarar av hantera de ca 60!!!planer som enligt Sundström måste fram i ilfart. Sossarna tiger still förmodligen på grund av lojalitet med LO som är en av de större aktörerna som vill planlägga ett jätteområde i kommunen - på kommunens bekostnad.

Trots att jag och många andra har försökt förhindra detta så rullar allt vidare. Exempelvis så bokförs kostnaderna för konsulterna, som 2008 uppgicktill 10 miljoner som investeringar, likadant i budgeten för 2009. Inte ens den revisor från Öhrlings som vi i kommunfullmäktige anlitat stoppar detta utan konstaterar att "han håller ögonen på detta".
Som ett sista försök att få frågan genomgången kommer en person att be Justitieombudsmannen att granska ärendet. Vill du så kan jag skicka över en bunt dokument per post i ärendet.

När det gäller fastighetsskatten så ska du veta att redan någonvecka efter att Fredrik blev vald som moderaternas huvudkandidat berättade han vid ett möte i Österåker att fastighetsskatten inte längre var ett prioriterat område. Sänkningen av fastighetsskatten kan vi tacka KD för som också fick min röst i valet.

Fastighetsägarnas förening är dom som ska ha kredit för sänkningen, dom är mycket kritiska mot den vansinniga effekt som du, bland annat, drabbats av.

Lycka till med ditt nya parti och bered dig på att bli utfrusen av så gott som alla "yrkespolitiker" oavsett parti.

Björn Molin
RoslagspartietPartiet
som fick 11 % av rösterna i Österåker
och som troligtvis blir dubbelt så stort i valet 2010.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home