Tuesday, January 06, 2009

VRA 2009

VRA, årets uppsättning av Vetlanda Revyn gjorde ännu bejublad premiär.

Årets upplaga måste jag säga, bärs upp av en helgjuten insats rakt igenom av Baletten. Grattis.

Ett nummer där applåderna verkligen "strömmar" är Pontus Schoede,s monolog Osram Ström.
Sofia Sognefur blommade verkligen ut som artist i går och Linda, Catrin, Martin och Thor-Björn är vi bortskämda med sedan förr så jag säger bara. Grattis till en bra premiär.

Jag tycker att politikerna skulle få lov att häcklas lite mer, mig inräknat. Det är viktigt att folksjälen får återspeglas på ett humoristiskt sätt. Då vi kan ta ur något av de spänningar och motsättningar emellan människor och politiker som även finns i Vetlanda.

VRA (FRA) ute bland lokalbefolkningen är bra. Politiker ska finnas bland vardagsmänniskorna för att använda upplysningen till ett bättre samhälle. Dagens FRA lag är nog snarare tillkommen för att skydda politiker mot allmänheten och andra politiska partier än de som har makten.

I revyn framställs moderaternas vankelmodiga betende på ett bra sätt där de mobbar mig ena dan och jämkar nästa dag. Det är moderaterna och det tvivelaktiga alliansbeteendet som tvingade fram WetlandaListan.

I ett av numren i revyn framgår att Vetlanda är den enda kommunen med "Hjelm" tvång. Lindell sa att han gick när det var på toppen. Nu vet vi vad vi har att vänta. En annan som lämnat skeppet är Bouvengskan och revyns uttryck för denna händelse synes positiv.

Numret; Apoteket Långbänken visar på är ett av de områden där WetlandaListan kommer
göra skillnad från dagens veliga centerstyre.

WetlandaListan kommer inte att tillåta gamla och sjuka att vänta i timtal på sin medicin så de måste ha lunchkorg med sig för att uthärda. Scenen slutar med att efter allt köande så åker de drabbade även på parkeringsböter.

De styrande måste stå upp för de som bor här och med kraft visa att vi tollerrar inte detta.
Fri parkering är ett av löftena från oss att göra hela innerstaden tillgängligare och mindre krånglig.

Lars-Olof Reinfeldt
WetlandaListan

0 Comments:

Post a Comment

<< Home