Saturday, December 02, 2006

Onödiga pålagor

Från den 1 januari 2007 kommer ett ytterligare påhopp på småföretag inom livsmedelsbranschen. Livsmedelsverket har beslutat om ett nytt och dyrare system för kontroll av av kommunernas företag inom livsmedelshantering.

Som vanligt hittar myndigheter på saker och den enskilde får betala, nu dubbelt så dyrt.
Som vanligt är kommunerna flata och bara accepterar att vara lakej åt staten.

Skälvklart skall vi ha hygieniska restauranger och livsmedelshanterare. Det ligger ju i egenintresset, annars är ju verksamheten slut av sig själv.

Livsmedelsverket har nu beslutat att kommuner ska ta in en avgift som täcker in hela av synsavgiften enligt Vetlandaposten. Detta i sig själv medför inte automatiskt att kostnaden måste öka som miljö och byggchefen i Vetlanda, Sven H Carlsson påstår.

Detta kan istället enligt min mening innebära att vi administrerar ned verksamheten, kommer med lämpliga kontrollsystem utformade efter företagens verksamhetsomfattning. Sedan i samarbete med företagen inför vi effektiva och enkla kontroller som minskar kostnaderna radikalt för både företag och kommun.

Det är så lätt att falla in i det gamla sossestuket; "Vi bestämmer och ni betalar".

Låt oss bryta denna trend. Visa att Vetlanda är förgångare i Sverige för ett vettigare företagsklimat. På så vis bryter vi trenden och inflyttningssiffrorna kommer att bli mycket positiva.

Vi ses i Fullmäktige!

Lars-Olof Reinfeldt (m)
www.reinfeldt.org

0 Comments:

Post a Comment

<< Home