Monday, June 09, 2008

Vad är viktigast, människan eller systemen?

Människan ska inte anpassas till system utan det är systemen som ska ta hänsyn till människorna.

Vetlanda har en del minusposter att brottas med och bland kärnverksamheterna i vård och omsorg finns hemtjänsten i centralorten.

Det skälls mycket på detta underskott. Stort sjukskrivningstal och hög omsättning på folk.
Systemet Laps Care har påfrestat både ekonomi och personal orimligt högt och vad är glädjen med att vi inför system som inte tillför personal och brukare mer tid utan tar resurser och minskar arbetsglädjen.

Innan man säger glatt ja till olika system bör man ta sig en rejäl tankeställare vem det gagnar.
Paralleller kan dras till systemet för den särskilda färdtjänsten. Ett system för transport av varor som många brukare lidit mycket av.

Nu till något annat som kan bli ett jätteproblem framöver. Att psykiskt sjuka tvångsintas är kanske inte så konstigt när de är fara för sig själva och sin omgivning. Nu kommer det 1/9 en ny lag där dessa människor ska tvångsuttas och placeras i kommunerna.

Staten skjuter till en liten peng men hur många Norrahammar och Åkeshovs intermezzon ska till för att begripa att detta är helt åt fanders. Allt i namn att spara pengar för institutioner.

Hägglund, den snubben är helt sanslös. Se bara tandvårdsreformen där vi ska se ut som hyfsade gnagare utan stabil kontakt i sidopartierna där bettstörningar med värk inte ska behandlas för framtiden utan bara temporärt.

L-O

0 Comments:

Post a Comment

<< Home